— Däckförvaring —

Nu kan du även lämna kvar dina däck efter däckskiftet.

Priset är från 695:-/säsong, då ingår försäkring och skifte.

Vill du ha hjulen tvättade så tillkommer 25:-/hjul.

Betalning sker varje säsong när du skiftar över till din andra uppsättning.

Det är inte att rekommendera däckförvaring i källare eller vindsutrymme om man bor i lägenhet.


— CERTIFIERAD DÄCKVERKSTAD —


SOMMARDÄCK, NÄR BLIR ETT DÄCK GAMMALT?

Gummit hårdnar med stigande ålder. Förvaras det på ett korrekt sätt, och tvättas ordentligt efter säsongens slut, håller de längre. Om du köper god kvalitet, håller de naturligt nog också bättre än om du inte satsar på kvalitet.

MÖNSTERDJUP PÅ SOMMARDÄCKEN?

Enligt Svensk lag måste du ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm. Observera att redan vid 3-4 mm försämras bromsförmågan och våtvägs egenskaperna avsevärt.

VILKET LUFTTRYCK SKALL JAG HA?

Du måste utgå från det lufttryck som rekommenderas i bilens instruktionsbok. Lastar du sedan bilen tungt, bör du öka trycket. Om du kör med fel lufttryck, slits de onödigt fort och dessutom ojämnt. Bränsleförbrukningen ökar, och bilen blir svårare att hantera om du hastigt behöver väja eller bromsa.

VINTERDÄCK, NÄR RÅDER VINTERVÄGLAG?

Vinterväglag kallar man en medeltemperatur på +5 grader eller därunder. Då är det dags att byta!

MÖNSTERDJUP VID VINTERVÄGLAG?

Vid vinterväglag, under perioden 1 december-31 mars, ska mönsterdjupet vara minst 3 mm på däck till personbil, lätt lastbil och buss med en totalvikt av högst 3,5 ton samt släpvagn som dras av dessa fordon. Det är tillåtet att köra dubbade vinterdäck mellan 1 oktober till den siste april. Råder inte vinterväglag är det dubbdäcks förbud efter 15 april.

VAD ÄR BÄST? DUBBAT ELLER DUBBFRIA VINTERDÄCK?

Generellt är det dubbade i särklass säkraste alternativet. Rekommendationen kan påverkas av var och hur du kör - är du osäker på vad du ska köpa kan du tala med oss.

Vi är här för dig och din bil

— DYGNET RUNT —

Mejl: byle1@hotmail.se